Book review: Κορίτσι στον Πάγο

στις

Λοιπόν, τι να πω γι’ αυτό το βιβλίο; Η σχέση μας ξεκίνησε τυχαία, όταν ψάχνοντας στα ράφια του βιβλιοπωλείου για ένα άλλο βιβλίο (που τελικά δεν το βρήκα), έπεσα πάνω σε αυτό.

κορίτσι στον πάγο

Παρόλα αυτά, είπα ας του ρίξω μια ματιά. Η περιγραφή στο οπισθόφυλλο καθώς και το «Νο1 στη λίστα best seller της Wall Street Journal» που φρόντισε ο εκδότης να μοστράρει στην κορυφή του εξώφυλλου με έπεισαν να του δώσω μια ευκαιρία.

Ένα αγόρι ανακαλύπτει το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας σε μια μικρή παγωμένη λίμνη ενός πάρκου στο νότιο Λονδίνο. Το θύμα αποδεικνύεται κορίτσι της υψηλής κοινωνίας και όλα δείχνουν ότι ζούσε μια παραμυθένια ζωή.

Η ιστορία ακολουθεί την υπαστυνόμο Έρικα Φόστερ στην προσπάθειά της να βρει τον δολοφόνο της Άντρια Ντάγκλας Μπράουν, μιας κοπέλας της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη.

Πρέπει να πω πως λατρεύω την αστυνομική λογοτεχνία. Με αυτό το βιβλίο όμως, στην αρχή τουλάχιστον, δυσκολεύτηκα λίγο. Ο συγγραφέας, Robert Bryndza, μιλάει πολύ για το διαδικαστικό κομμάτι μιας έρευνας – αίθουσα επιχειρήσεων, ενημερώσεις, συσκέψεις, αστυνομικοί που τρώνε ντόνατς και πίνουν καφέ- αυτό ομολογώ πως με κούρασε λιγάκι. Και κάπως έτσι το Κορίτσι στον Πάγο έμεινε κλειστό πάνω στο γραφείο μου για περίπου δυο μήνες.

Τρεις μέρες πριν όμως είπα ας του δώσω άλλη μια ευκαιρία… Και χαίρομαι που το έκανα. Δεν ξέρω γιατί αρχικά το είχα παρεξηγήσει τόσο αυτό το βιβλίο.

Η πρωταγωνίστρια, Έρικα Φόστερ, είναι μια δυναμική, αν και ταλαιπωρημένη, γυναίκα, που δεν διστάζει να τα βάλει με ανωτέρους της και σημαντικά πρόσωπα της κοινωνίας, προκειμένου να βρει ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Άντρια. Στη συνέχεια ανακαλύπτει πως υπάρχουν ακόμη τρεις δολοφονίες, κοριτσιών από την ανατολική Ευρώπη, και πιθανώς πίσω από αυτές κρύβεται το ίδιο πρόσωπο.

Η ροή του βιβλίου είναι γρήγορη, απόδειξη ότι το τελείωσα μέσα σε τρεις μέρες, οι ήρωες είναι καλοδουλεμένοι, υπάρχουν αρκετές ανατροπές και αγωνία, που σε κάνουν να θέλεις απλά να συνεχίσεις να  διαβάζεις. Η μεγαλύτερη όμως ανατροπή έρχεται στο τέλος (φυσικά δεν θα σας την πω!)

Γενικά ήταν ένα καλό βιβλίο. Σίγουρα όχι το καλύτερο που έχω διαβάσει ποτέ, αλλά καλό. Αν και σε σας αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία, θα σας πρότεινα να το διαβάσετε.

Με μια μικρή έρευνα που έκανα στο ίντερνετ είδα πως στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει άλλες πέντε συνέχειες του βιβλίου με την ίδια ηρωίδα. Ελπίζω σύντομα να τις δούμε και στην Ελλάδα.

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η matobookalo (Alexandra) λέει:

    Το έχω και εγώ και θέλω να το ξεκινήσω.. Μου άρεσε η κριτική σου και με έβαλες σε σκέψεις.. Μόλις τελειώσω κάνα δύο βιβλία που θέλω, μάλλον θα το πιάσω..

    Μου αρέσει!

    1. Ο/Η High Writing λέει:

      Να το διαβασεις ειναι καλο. Προς το τελος γινεται καλυτερο

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.