Book review: Οι φόνοι του νυχτολούλουδου – Anthony Horowitz

στις

Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου είναι το τρίτο βιβλίο του Horowitz που διάβασα και όπως και τα προηγούμενα έτσι και αυτό δεν με απογοήτευσε καθόλου!

Η Σούζαν Ράιλαντ, μια πρών επιμελήτρια σε εκδοτικό οίκο του Λονδίνου, ζει πλέον με τον σύντροφό της στην Κρήτη, όπου διευθύνουν ένα μικρό ξενοδοχείο. Μια μέρα δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από τους Τρεχέρν, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζητάει τη βοήθειά της. Η κόρη τους έχει εξαφανιστεί, αφού πρώτα διάβασε το βιβλίο του εκκεντρικού συγγραφέα, και παλιού συνεργάτη της Σούζαν, που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, Άλαν Κόνγουεϊ.

Ο Κόνγουεϊ στήριξε την πλοκή ενός από τα βιβλία του σε μια δολοφονία που διεπράχθη στο ξενοδοχείου των Τρεχέρν πριν χρόνια. Η κόρη των Τρεχέρν πιστεύει πως για τη δολοφονία έχει συλληφθεί ο λάθος άνθρωπος και πως στο μυθιστόρημα του Κόνγουεϊ κρύβεται ο πραγματικκός ένοχος. Η Σούζαν με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα σώσει το δικό της ξενοδοχείο, δέχεται να πάει πίσω στην Αγγλία και να ανακαλύψει την αλήθεια.
🗝
Αν είστε φαν των βιβλίων της Άγκαθα Κρίστι, πραγματικά πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, ή καλύτερα να πω βιβλία. Ναι, καλά διαβάσατε. Γιατί μέσα στο βιβλίο του Horowitz θα διαβάσετε και το βιβλίο του Κόνγουεϊ. Και δεν μιλάω απλά για κάποιες αναφορές, αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο!

Προσωπικά το βρήκα πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον. Τα βιβλία του Horowitz έχουν κάτι από την ατμόσφαιρα που βλέπουμε στα βιβλία της Κρίστι. Έχει ένα μάλλον αργό ρυθμό, αλλά σε αποζημιώνει με τις έξυπνες ανατροπές και με το ότι δεν μπορείς να μαντέψεις τι έχει γίνει μέχρι να φτάσεις στο τέλος.
Σας το προτείνω!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.