Book review: Σπίθα στο σκοτάδι – Stacy Willingham

στις

Όταν η Χλόη ήταν δώδεκα ετών, ο πατέρας της κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες έξι έφηβων κοριτσιών. Η Χλόη έμεινε πίσω μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό της και την ψυχολογικά ασταθή μητέρα τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων του πατέρα της.

Είκοσι χρόνια αργότερα η Χλόη έχει προχωρήσει στη ζωή της, είναι μια πετυχημένη ψυχολόγος και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όμως, όταν μια έφηβη κοπέλα που είχε επισκεφθεί το ιατρείο της βρίσκεται νεκρή, η φαινομενικά ήρεμη πια ζωή της Χλόη ταράζεται. Λίγες μέρες μετά, ακόμη μια κοπέλα βρίσκεται νεκρή. Οι δολοφονίες αυτών των κοριτσιών έχουν κοινά στοιχεία με τις δολοφονίες που είχε διαπράξει ο πατέρας της. Και τότε το τρομακτικό παρελθόν που η Χλόη πίστευε ότι είχε αφήσει πίσω της θα την καταδιώξει για άλλη μια φορά.

Το βιβλίο Σπίθα στο σκοτάδι είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με αργό ρυθμό που επικεντρώνεται στην ψυχολογία των χαρακτήρων και όχι τόσο στο κομμάτι του μυστηρίου. Έχω διαβάσει ανάμικτες κριτικές και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορεί να απογοητεύτηκαν διαβάζοντάς το, προσωπικά όμως μου άρεσε αρκετά.

Όπως είπα και πριν, το βιβλίο κυλάει με αργούς ρυθμούς. Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο από την πρωταγωνίστρια και μέσα από τις εναλλαγές στο παρελθόν και στο παρόν, μας μεταφέρει τα γεγονότα από την παιδική της ηλικία, όταν ο πατέρας της κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες των έξι κοριτσιών και τις συνέπειες που είχε αυτό στη μετέπειτα ζωή της. Επίσης βλέπουμε πώς βιώνει τώρα τις δύο νέες δολοφονίες και τους συσχετισμούς που κάνει με το παρελθόν.

Το βιβλίο δεν με κούρασε καθόλου, παρότι δεν είχε την τρομερή αγωνία και, ναι, κάποια στοιχεία ήταν αρκετά προβλέψιμα, παρόλα αυτά μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Και αυτό οφείλεται στην ωραία γραφή του από τη μία, και από την άλλη στην πρωταγωνίστρια που δεν ήξερα αν μπορούσα να εμπιστευθώ αυτά που έλεγε και ήταν αρκετά απρόβλεπτη, και έτσι μου κρατούσε το ενδιαφέρον να δω τι θα έκανε στη συνέχεια.

Γενικά, δεν θα έλεγα ότι η Σπίθα στο σκοτάδι ήταν από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που έχω διαβάσει, αλλά το βρήκα αρκετά καλό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.