Book review: Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια – Holly Jackson

στις

Η Πιπ έχει αναλάβει ένα κάπως περίεργο θέμα για τη σχολική της εργασία.

Πριν πέντε χρόνια, η Άντι Μπελ, μια νεαρή κοπέλα από την πόλη της δολοφονήθηκε, χωρίς ακόμη και σήμερα να έχει βρεθεί η σορός της. Όλοι ξέρουν ποιος το έκανε… Ο Σαλ, το αγόρι της Άντι, ομολόγησε την ενοχή του με ένα μήνυμα που έστειλε στον πατέρα του πριν αυτοκτονήσει.

Η Πιπ όμως πιστεύει ότι τα πράγματα μπορεί και να μην έγιναν έτσι… Πιστεύει ότι ο Σαλ είναι αθώος και θα προσπαθήσει να το αποδείξει. Κάποιος όμως θα κάνει τα πάντα για να την σταματήσει.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα ότι ο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Είναι απλά υπέροχο.

Από πού να ξεκινήσω; Καταρχάς, δεν κάνει πουθενά κοιλιά και αυτό είναι νομίζω σπάνιο να το πετύχεις σε κάποιο βιβλίο. Δεν θα βαρεθείτε στιγμή διαβάζοντάς το. Η ιστορία κυλάει πολύ γρήγορα και οι ανατροπές έρχονται η μία μετά την άλλη.

Ακολουθούμε την Πιπ, η οποία ψάχνοντας στοιχεία για τη σχολική της εργασία, θα πέσει πάνω σε πράγματα που δεν περίμενε ποτέ, αναστατώνοντας όχι μόνο τη δική της ζωή αλλά και των κατοίκων της μικρής της πόλης. Κάποιοι δεν χαίρονται καθόλου που η Πιπ άρχισε πάλι να σκαλίζει το παρελθόν και μια υπόθεση η οποία υποτίθεται πως είχε κλείσει.

Η πρωταγωνίστρια μου άρεσε πολύ, δεν ξέρω αν θα είχα το θάρρος να κάνω αυτά που έκανε…

Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία, σας το προτείνω 100%. 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.