Book review: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι – Meg Mason

στις

Από μικρή η Μάρθα αισθάνεται περίεργα, περνάει μεγάλες περιόδους όπου νιώθει συνεχώς θλιμμένη, ξεσπάει σε κλάματα, αρνείται να φάει ή μένει κλεισμένη στο δωμάτιο της.

Δεν ξέρει τι της συμβαίνει, ακολουθεί όμως πιστά τις αγωγές που της δίνουν οι γιατροί, οι οποίοι πιστεύουν πως πάσχει από κατάθλιψη, χωρίς όμως να βλέπει καμία βελτίωση.

Τα χρόνια περνούν, η Μάρθα φεύγει από το σπίτι των γονιών της, επιστρέφει ξανά, αλλάζει δουλειές, ερωτεύεται… Όμως η θλίψη και οι εναλλαγές στη διάθεση της συνεχίζουν να τη συντροφεύουν.

Ο γάμος της με τον Πάτρικ της δίνει αρχικά ελπίδα πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, όταν όμως η σχέση τους διαλύεται, η Μάρθα θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τη ζωή της αλλά και για τον ίδιο της τον εαυτό.

Με αφορμή λοιπόν τη διάλυση του γάμου της, η Μάρθα αφηγείται τα γεγονότα από την παιδική της ηλικία, τότε που ξεκίνησαν όλα, μέχρι το παρόν.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ευχάριστο βιβλίο, όμως η συγγραφέας έχει χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε δεν σε ψυχοπλακώνει. Δεν προσπαθεί να σε κάνει να λυπηθείς την πρωταγωνίστρια, αλλά αφηγείται τα γεγονότα και σε αφήνει να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Είναι ένα βιβλίο που προσωπικά με απορρόφησε. Η Μάρθα είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας που μου προκάλεσε θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Η ιστορία ίσως σε κάποια σημεία κάνει κοιλιά, όμως τελειώνοντας την μου άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις.

Επίσης να πω ότι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι όλοι τους ξεχωριστοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Μεγάλο συν του βιβλίου οι μικρές δόσεις χιούμορ εδώ και εκεί που ελαφρύνουν το κλίμα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.